پیش بسوی سفر
در جهت ارتقاء سطح علمی و دانش عمومی

آمار مطالب

کل مطالب : 257
کل نظرات : 0

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 2

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 172
باردید دیروز : 1
بازدید هفته : 172
بازدید ماه : 753
بازدید سال : 1476
بازدید کلی : 519157

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)


نویسنده : برات دشتی
تاریخ : یک شنبه 26 خرداد 1392
نظرات

 - درپوش موتور را بالا بزنیم
پیشگیری بهتر از درمان است. این جمله‌ای است كه بدون شك در مورد سلامت خودروهای ما نیز صدق می‌كند. قبل از سفر بهتر است به یك مكانیك قابل اطمینان مراجعه كنیم تا او سلامت ماشینمان را تائید كند و سرویس‌های مختلف را انجام دهد. اما برای این ‌كه خیالمان از ماشین راحت شود، بهتر است خودمان دست به كار شویم و درپوش موتور را بالا بزنیم و اول از همه به بخش‌ها و اجزای مختلف این قسمت از ماشین نگاهی بیندازیم.
 مهم نیست اگر چیز زیادی از آن سر درنمی‌آوریم، كافی است چند سوال ساده از خودمان بپرسیم. آیا همه چیز سر جای خود به نظر می‌رسد؟ خبری از نشت هیچ مایعی نیست؟ اتصالات باتری تمیز هستند؟



- چك كردن روغن موتور و آب رادیاتور

اگر راننده هستید حتما تا به حال بارها روغن موتور ماشینتان را چك كرده‌اید. اگر روغن موتور روی میله اندازه‌گیری یا همان گیج روغن خیلی تیره به نظر می‌رسد، بهتر است آن را قبل از سفر تعویض كنیم. اگر هم موتور به اصطلاح روغن كم كرده باشد، خوب است آن را با همان نوع روغن فول کنیم. (البته در صورت تكرار چنین اتفاقی حتما به مكانیك مراجعه كنید) اگر متوجه شدیم موتور ماشین در فواصل بین تعویض روغن، باز هم نیازمند مقدار بیشتری روغن است، باید در طول سفر مقداری روغن موتور اضافه در خودرو داشته باشیم.
 بسیاری از مشكلات موتوری خودرو به تعویض شدن بموقع روغن موتور مربوط می‌شود. اگر موعد تعویض روغن موتور خودرویتان نزدیك است، حتما آن را قبل از سفر انجام دهید. فراموش نكنیم سطح آب رادیاتور را هم قبل از حركت چك كنیم تا پایین نیامده باشد و البته از یاد نبریم كه هیچ‌گاه در حالی كه موتور روشن یا تازه خاموش شده است، در رادیاتور را باز نكنیم.





- چکاپ باتری

وضع باتری را به صورت چشمی بازبینی كنید. اگر نشت، ترك یا دیگر موارد را روی آن دیدید، باید باتری نو جایگزین آن كرد. مطمئن شوید كه اتصالات باتری محكم و دچار خوردگی و پوسیدگی نشده‌ است. هرچند متاسفانه راهی برای تعیین عمر باتری وجود ندارد؛ به طوری كه گاهی بدون هیچ علامتی از كار می‌افتد. با وجود این اگر حس می‌كنید در زمان روشن كردن ماشین، موتور كندتر از وضع معمول خود شروع به كار می‌كند، به احتمال فراوان باتری روزهای پایانی عمر خود را سپری می‌كند.

- بازدید فیلتر هوا

اگر در خاطرتان نیست كه چه زمانی فیلتر هوا را عوض كرده‌اید، بهتر است آن را قبل از مسافرت تعویض كنید. فیلتر هوای كثیف عاملی برای كاهش توان خودروست. بنابراین به فكر اسب بخارهای حیاتی در جاده باشید كه می‌تواند در سبقت در جاده دوطرفه به دادتان برسد.

- دیگر اقلام زیر درپوش موتور

سطح روغن ترمز را حتما چك كنید. از روغن فرمان هم بازدید كرده، همچنین محفظه آب شیشه‌شور را پر از آب جوشیده سرد یا مایع آماده مخصوص كنید. در كل به هر چیز غیرمعمول توجه كنید و به فكر رفع آن قبل از سفر باشید.

- چراغ‌ها و دیگر تجهیزات الكترونیكی

رانندگی در جاده و اتوبان بین‌شهری تفاوت‌های زیادی با رانندگی در شهر دارد. قبل از آغاز سفر از سلامت و عملكرد مناسب بوق، برف پاك‌كن و چراغ‌ها حتما مطمئن شوید. دو لامپ یدكی در ماشین داشته باشید. یكی برای چراغ‌های جلو و دیگری برای چراغ‌های عقب. از سلامت بخاری و سیستم تهویه مطبوع خودروی خود مطمئن شوید. بخصوص كه این روزها خیلی وقت‌ها مجبور به استفاده از قطعات یدكی چینی بی‌كیفیت و غیرقابل پیش‌بینی هستیم.

- برف پاك‌كن‌ها

اگر برف پاك‌كن‌های خودرویتان بخوبی شیشه را تمیز نمی‌كند، حتما قبل از سفر آنها را با یك نمونه غیرچینی تعویض كنید. البته قبل از آن می‌توانید صرفا بخش لاستیكی برف پاك‌كن را عوض كنید و در صورتی كه باز هم مشكل وجود داشت، كل مجموعه آن را عوض كنید.

- بازدید تایرها

فشار باد تایر را چك كنید. فشار سفارش شده سازنده خودرویتان معمولا در برچسبی پشت در صندوق عقب یا روی ستون در سمت راننده چسبانده شده است. اگر كمی لرزه حین رانندگی احساس می‌كنید، باید تایرها را بالانس كنید. همچنین به خود تایر‌ها هم توجه كنید. تایر‌های با عاج كمتر از استاندارد و خرده شده ضریب ایمنی سفرهای برون‌شهری را بشدت پایین می‌آورد.

- تایر زاپاس، آچار چرخ و جك

هر خودروی سواری معمولا چند تایر دارد؟ اگر پاسخ شما به این سوال پنج عدد باشد، پس حتما به اهمیت حضور تایر زاپاس همیشه آماده برای استفاده در خودرو و سفر واقف هستید. پس فشار باد تایر زاپاس را چك كنید و آن را هم اندازه دیگر تایرها نگه دارید. با مكانیزم بیرون آوردن زاپاس از جای خود آشنا باشید. آچار چرخ و جك را در جایی قرار دهید كه در موقع احتیاج، بی‌نیاز از این باشید كه دنبالشان بگردید. با یك بار باز و بسته كردن جك نیز از سلامت و عملكرد مناسب آن مطمئن شوید.

- وسایلی كه باید در سفر همراهتان باشد

با تمام تمهیداتی كه برای یك سفر ایمن و بی‌دردسر به كار می‌برید، باز هم ممكن است خودروی شما خراب شود. برای تعمیر یا رسیدن كمك در این مواقع بسته به زمان، مكان و البته شرایط جوی كه در آن قرار دارید، ممكن است مجبور شوید چند ساعتی انتظار بكشید بنابراین باید خود را برای مواجهه با این پیشامدها در سفر آماده كنید، یعنی یك بسته ویژه برای استفاده در چنین شرایطی در صندوق عقب خودرو داشته باشید و مطمئن شوید هرچه برای رویارویی با این شرایط نیاز دارید، در دسترس است از ابزارهای فنی و قطعات یدكی گرفته تا كابل، دستكش، پتو، چراغ قوه و البته آب و خوردنی‌های پرانرژی. به جای غذاهای تازه و گوشتی بسته‌های ایمنی را با خوراكی‌های ماندگار و پركالری مثل شكلات، خرمای خشك و بیسكویت پر كنید.
 چند بطری یك و نیم لیتری آب هم در بسته جای دهید. بهتر است هریك از اعضای خانواده یك لباس گرم و در صورت امكان بادگیر سبك نیز به این بسته نجات اضافه كنند. یك چراغ قوه بزرگ و چراغ چشمك‌زن یا چراغ خطرهای چندكاره حتما جایی در این بسته داشته باشید تا از خطرات ممكن در توقف‌های كنار جاده در شب در امان بمانید. پایان عمر باتری ماشین اصلا مشخص نیست. پس بهتر است یك دست كابل مخصوص باتری به باتری كردن در بسته ایمنی داشته باشید. یك جعبه كمك‌های اولیه كوچك و كاربردی نیز می‌تواند خیلی به‌دردبخور باشد. علاوه بر مواردی كه گفته شد چند پتوی كوچك و سبك مسافرتی و یك فندك برای آتش افروختن نیز می‌تواند از شما در برابر سرمای احتمالی شب ‌محافظت كند. البته یادمان باشد نباید این بسته احتیاطی را آن‌گونه پر كرد كه خیلی سنگین شود و بر مصرف سوخت خودرو تاثیر محسوس بگذارد. شاید یكی از مهم‌ترین لوازمی كه هر راننده‌ای باید در سفر است همراه خود داشته باشد، یك كپسول اطفای حریق كوچك كه بهتر است در صندوق عقب یا داخل اتاق خودرو در دسترس باشد. امیدواریم این كپسول اصلا به كار شما نیاید، اما شاید بتواند جان انسان‌های دیگر را نجات دهد. سفر خوش!


تعداد بازدید از این مطلب: 835
|
امتیاز مطلب : 82
|
تعداد امتیازدهندگان : 25
|
مجموع امتیاز : 25


مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:


من از دار المومنین ،دارالولایه سیستانم شهر دوستداران اهل بیت (ع) آنجا که شور و شوق بود، صداقت و مردانگی را چار می زدند ،شهر دوستی بود و شجاعت ،شهر زادگاه رستم نام آورترین چهرهٔ اسطوره‌ای در شاهنامه ی فردوسی و به تبع آن برترین چهرهٔ اسطوره‌ای ادبیات فارسی (فردوسی )، سرزمین یعقوب لیث صفاری کسی که ایران را از یوغ اعراب رهانید.من سیستانی ام و آرمانم آبادانی فرهنگ و تاریخ سیستان،بیایید تا رستمانه سیستان را آباد کنیم. سیستانیم ، سیستان همه دلخوشی های من است.دارای تحصیلات عالی در رشته مدیریت برنامه ریزی آموزشی ،از خدمتگزاران مردم در آموزش عالی و دارای سوابق خدمتی در آموزش و پرورش می باشم، سعی دارم از طریق دنیای مجازی اطلاعات لازم در این زمینه را به نظر دوستداران برسانم امید است دوستان در هر چه پر بار شدن این سایت مرا همراهی نمایند .منتظر نقطه نظرات سازنده شما هستم. در كوچه تنهایی تو را می خوانم از پشت پنجره های بسته تو را می خوانم هنگامی كه قاصدك می آید با او نام تو را فریاد می زنم با شاپركها در آسمان آبی هم صدا می شوم


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود